תעשיות ברחבי העולם משתמשות בסוגים שונים של מכולות משלוח משופרות כדי לעזור להן לנהל את העסק בצורה יעילה ואפקטיבית יותר. רבים מכירים את המכולות שנועדו לשמש כמשרדים ניידים עבור אתרי בנייה ותעשייה, אבל זו רק ההתחלה.
כמה דוגמאות לשימושים שונים במכולות משלוח כוללות מתקני בדיקות ניידים בתחום הבריאות, דיור עבור עובדים זמניים, אחסון יבש מתקנים, שירותים ואפילו תחנות איסוף להזמנות קמעונאיות מקוונות.
ניתן לסדר מכולות במספר דרכים ולשלב בהן תכונות ושיפוצים רבים. יש הרבה מה לשקול, אז להלן נפרט מספר טיפים שיעזרו לכם להחליט אילו סוגי וגדלי מכולות מתאימים לכם. טיפים של סבלי מכולות מקצועיים
טיפ מס' 1: התמקדו במכולה בגודל סטנדרטי
אלא אם כן יש לכם צורך יוצא דופן, מכולה רגילה של 6 או 12 מטר כנראה יעשה עבורכם את העבודה. סקרנים לדעת מה הגובה, רוחב ואורך של מכולות בגודל 6 או 12 מטר? להלן המידות עבור שני הגדלים הנפוצים ביותר.
6 מטר – מידות המכולה
חיצוני: 20' (L) x 8' (W) x 8.6 "(H)
פנים: 19'4 "' (L) x 7'6" (W) x 7'9 "(H)
מטר רבוע: כ-45 מ"ר
תכולה: כ-35,000 ליטר
ניתן לבחור במכולת "קוביה גבוהה", שגובהה 9'6" ושאר מידותיה נשארות אותו הדבר.
חיצוני: 40' (L) x 8' (W) x 8.6 "(H)
פנים: 39'5" (L) x 7'8" (W) x 7'9" (H)
מטר רבוע: כ-90 מ"ר
תכולה: כ-70,000 ליטר
ניתן לבחור במכולת "קוביה גבוהה", שגובהה 9’6’’ ושאר מידותיה נשארות אותו הדבר.
אם אתם סקרנים לדעת אם הצורך שלכם מתאים לאחד מהגדלים האלה, פנו למעצב מכולות מותאמות אישית מנוסה. צרו קשר עם נציג מפלקון כאן.
Albertcontainers2000
טיפ מס' 2: הכירו את שפת המכולות
כמו ענפים רבים, גם ענף המכולות פיתח לינגו משלו לאורך השנים שעלול להשאיר אתכם תוהים ומבלובלים. המונחים שמשמעותם "מכולת משלוח" כוללים:
- מכולת משלוח – המונח הנפוץ ביותר
- מכולת אוקיינוס או מכולת ים – מתייחס למכולה המשמשת עבור שינוע סחורה על גבי כלי שיט.
- מכולה אינטרמודלית – מתייחס למכולה המשונעת על גבי כלי תחבורה שונים (ספינות משא, רכבות, משאיות וכו').
- תיבת קונקס או קונקס – לעיתים קרובות מייצג "מכולת אקספרס", שפותח במקור במהלך מלחמת קוריאה עבור הובלת ואחסון אספקה.
- מכולת ISO – מכולה המיוצרת בהתאם למפרט התקנות של הארגון הבינלאומי.
טיפ מס' 3: חיקרו שימושים נפוצים עבור סוגי מכולות שונות
הרשימה הבאה כוללת את התיאורים של סוגי המכולות. כל תיאור מסביר כיצד המכולות מתפתחות בהתאם לתהליך השינוי.
- מכולות מטען – מכולות אלה מאושרות עבור הובלת מטען על גבי ספינה. ברגע שמכולות המטען עוברות שינויים כלשהם, הם כבר לא יכולות לשאת מטען. הם חייבות לעבור אישור מחדש כדי שיהיה אפשר להעלות אותן על גבי הספינה.
- מכולות חד פעמיות – כשמן כן הן, מכולות חד-פעמיות שעשו רק פעם אחת את הדרך מעבר לים אל ארה"ב. אנו ממליצים על מכולות חד-פעמיות עבור רוב השימושים, במיוחד עבור חללי עבודה ומגורים.
- מכולות משומשות – מכולות אלו נסעו הלוך ושוב מעבר לים מספר פעמים, ווסביר להניח שכבר יש בהן בלאי כלשהו. לכן, מכולות משומשות הם בדרך כלל המתאימות ביותר עבור איחסון יבש.
- מכולות יבשות לעומת מכולות מקוררות – רוב המכולות המשודרגות מתחילות כמכולות יבשות, אולם יש מכולות הכוללות מערכות בקרת אקלים מובנות המסייעות בוויסות הטמפרטורות. מכולות אלה מעבירות מטען רגיש לטמפרטורה.