במרוצת השנים, עוד חברות ועוד בעלי עסק רוצים אתר שאותו יוכלו לשווק ללקוחות שלהם גם דרך האינטרנט. הדבר הפך לפופולרי בשנים האחרונות ומאז כל תחום הדומיינים התפתח מאוד. במאמר זה נביא לפניכם עשרה טיפים שאולי יוכלו לעזור לכם לבחור דומיין מוצלח לאתר שלכם.
שם המותג = שם הדומיין שלכם
מומלץ לבחור לשם הדומיין שלכם, שם שישקף את מטרת העסק שלכם בפני הגולשים. לדוגמא, חברת תנובה, חברה לייצור מוצרי חלב, יש לה את שם הדומיןין הזה https://www.tnuva.co.il שמתאים עם שם החברה.
המנעו ממקפים ומספרים בשם הדומיין
אמנם מקפים ומספרים הם נחמדים בשם עצמו, אך כשמבטאים את השם בקול הדומיין לא ישמע טוב ולכן עדיף להימנע מלהוסיף אותם.
מילות מפתח – לא העיקר
מילות המפתח אמנם נחמדות, אבל אין צורך לבחור דומיין שאינו משקף או מתאים לעסק שלכם רק על סמך רמת הקידום שלו בשלל מילות מפתח .
שם שלא דורש הסברים
בחרו את שם הדומיין כך שמטרת האתר מובנת לאומר אותו.
שם פשוט וקצר
הכי טוב זה להמנע משמות ארוכים ולא מובנים, אותיות כפולות, מספרים ועוד סיבוכים בשם הדומיין. אתה לא רוצה שיהיה קשה לספר לאנשים אחרים איך להכנס לאתר בגלל שקשה לאיית את הכתובת.
סיומת נכונה
הסיומת של האתר המומלצת לאתרים בישראל היא co.il . כך מיד יודעים שמדובר באתר הפונה לשוק הישראלי, מקומי. אם הקהל הוא גלובאלי כדאי .com ואם למדינה אחרת ספציפית מומלץ להשתמש בסיומת המדינה לדוגמה .co.uk. אם האתר מייצג ארגון אז נבחר .org או .org.il. אתרים ממשלתיים משתמשים גם בסיומת gov מלשון government , ממשלה.
זכויות יוצרים
המנעו מלהוסיף בשם הדומיין שלכם שמות של מותגים או חברות למשל insetgramisrael.co.il כך תוכלו להבטיח שקט מחברות או מותגים שיכולים לתבוע אתכם.
רשם דומיינים טוב
בחרו באחד מרשמי הדומיינים האמינים בתחום על מנת לא להגרר לבעיות או תקלות בלתי רצויות.
דומיין לתקופה ארוכה
רוב ספקי הדומיינים מוכרים שירות של השכרת דומיין לכמה שנים מראש, דבר המוזיל את העלויות לשנים הבאות כאשר תצטרך את הדומיין להמשך תפעול האתר העסקי שלך.
לסיכום, בחירת דומיין אינו דבר של מה בכך ועל כן עשו את ההחלטות שלכם ובחרו דומיין קליט, קצר ובעל משמעות לעסק.